Greenology

Hur vi tar plaståtervinningen till en ny nivå

Världen behöver förändras och vi behöver förändras med den och för att uppnå FN:s hållbarhetsmål 2030 måste alla bidra. Genom innovation, effektivitet, hållbarhet och sluten återvinning är Greenology® Concept ett kliv i rätt riktning för ett förbättrat hållbarhetsarbete och ett minskat klimatavtryck, såväl långsiktigt som kortsiktigt. Ett lägre klimatavtryck och ett grönare samhälle börjar i produktutvecklingen. I snart ett decennium har Axjo jobbat med utveckling av hållbara material av återvunna råvaror och smarta produktionslösningar som ständigt driver hållbarhetsutvecklingen framåt. Varför ska en plastback tillverkas av nyråvara när återvunnen material kan uppnå samma höga kvalitet?

Axjomaterial 5

Hållbarhet genom hela processen

Genom Greenology® Concept kan vi på PPS vara en del av kundens cirkulära system och bistå kunden att vara hållbar hela vägen. Det handlar om att bidra till ett minskat koldioxidavtryck genom att förändra och påverka logistikkedjan och gå från en linjär process till ett slutet system. Samtidigt underlättar vi för våra kunder genom att vara en del av deras cirkulära process. Genom att dra nytta av material som har förbrukat sin livscykel och som i vanliga fall hade gått till deponi och förbränning kan man skapa nya fördelaktiga material med förbättrade egenskaper med hänsyn till miljön. Greenology Concept

Vårt compound är framtidens material och dess egenskaper genererar stora möjligheter för en hållbar process. Istället för att tillverka produkter med nyråvara kan man genom effektiv återvinning och användning av återvunnet material som ersättning av nyråvara minska koldioxidavtrycket i produktionen markant. Greenology-compound består av 100% återvunnet material och framställs av råvaror från Post Consumer Recycling (PCR) och Post Industrial Recycling (PIR). Materialet blandas enligt egenutvecklade formler mot bakgrund av produkternas egenskaper och användningsområden. Det innebär att produkterna kan användas om och om igen i ett cirkulärt system som bidrar till smart konsumtion och en hållbar framtid.