PPS levererar klimatsmarta lådor till Kjell & Company

2021-12-14
PPS Kjellco Lager Event

I ett väl fungerande samarbete har PPS sedan 2015 levererat lådor till Kjell & Company’s butikslager. Som en del av hållbarhetskonceptet Greenology kan PPS nu producera klimatsmarta lådor med hänsyn till miljön, vilket ligger i linje med Kjell & Company’s hållbarhetstänk.

I takt med att allt högre krav ställs på hållbara flöden och en produktutveckling med återvunna material, kräver en produkt som blir avgörande i det stora hela ett system för en hållbar process. PPS har lång erfarenhet av produkter för materialhantering. I samband med PPS integrering av Axjo möjliggjordes en hållbar produktutveckling genom Greenology Concept med ett lägre CO2-avtryck och PPS kan nu erbjuda ett produktsortiment tillverkat av återvunna material med samma höga kvalitet. Genom att välja produkter tillverkade genom Greenology Concept har PPS gett Kjell & Company en stor miljömässig vinst att hämta.

– Det var först när PPS blev en del av Axjo som möjligheten att framställa lådor genom Greenology Concept blev genomförbar och Kjell & Company är först ut med att välja en låda från Greenology-sortimentet, förklarar Mats Rabe, CSO på PPS.

För Kjell & Company innebär hållbarhet att agera ansvarsfullt och hänsynsfullt. Genom att sälja elektronik med framtiden och miljön i fokus och löpande jobba för att reducera andelen av avfall genom hela värdekedjan strävar bolaget efter att göra ett så litet negativt avtryck som möjligt. Med ett stort sortiment av reservdelar och tillbehör som bidrar till att saker varar längre genom att kunna repareras, uppgraderas och kombineras med andra produkter hjälper Kjell & Company konsumenterna att göra klimatsmarta val.

– Det var ett självklart val att välja en låda tillverkad i det hållbara Greenology-materialet. Hållbarhet är givet i vårt bolag och så har det alltid varit, säger Hadeer Iskander, Projektledare på Kjell & Company. Genom Greenology kan PPS minska klimatavtrycket i produktutvecklingen och skapa en mer hållbar och cirkulär produktion. Greenology handlar om att bidra till ett minskat koldioxidavtryck genom att förändra och påverka logistikkedjan och gå från en linjär process till ett slutet system och samtidigt underlätta för sina kunder genom att vara en del av deras cirkulära process. Genom att dra nytta av material som har förbrukat sin livscykel kan man skapa nya miljömässigt fördelaktiga material med förbättrade egenskaper. Greenology Compound är framtidens material och dess egenskaper genererar stora möjligheter för en hållbar process. Greenology Compound består av 100% återvunnet material och framställs av råvaror från Post Consumer Recycling (PCR) och Post Industrial Recycling (PIR) och blandas enligt egenutvecklade formler mot bakgrund av produkternas egenskaper och användningsområden. Det innebär att produkterna kan användas om och om igen i ett cirkulärt system som bidrar till smart konsumtion och en hållbar framtid.

– Med ett långsiktigt arbete och med hållbarhet som främsta fokus har vi utvecklat våra Greenology Compound för att vara med och skapa förutsättningarna för våra kunder att minska sin klimatpåverkan, säger Meliha Suhonjic, Sustainability Developer på Axjo. På Kjell & Company har man alltid legat i framkant när det kommer till hållbarhet. Genom komprimerade volymer på förpackningar, kompakta butiker och stor vikt vid energibesparing ser bolaget små delar som skapar helheten. Man menar att all utveckling börjar i de små stegen. Kan man påverka tillverkning och förpackningar, sätta press på leverantörer att agera hållbart och i slutändan få med konsumenterna till att hjälpa bolaget att fortsätta göra hållbara val har man kommit en bit på vägen. – Vi vill skapa en produktion med mervärde, alltid välja att göra det som är rätt och aldrig det som gynnar oss på bekostnad av någon annan, säger Igor Pastuhovic, Supply chain sustainibility manager på Kjell & Company.

 

För mer information kontakta:
Mats Rabe, CSO, mats.rabe@pps.se
Dijana Bjelovuk, Project Manager, dijana.bjelovuk@axjo.com
Hadeer Iskander, Projektledare, hadeer.iskander@kjell.com

PPS Kjellco Hadeer PPS Kjellco Lager PPS Kjellco Låda