PPS Konceptbild

GREENOLOGY

"Världen förändras - och vi med den!" Nyfiken? Se konceptfilmen här

Vi gör skillnad för generationer

En förpackningslösning från PPS utvecklas här och nu – utvecklad för att fungera idag och i framtiden. PPS har ett av marknadens bredaste sortiment inom smådelsförvaring och bygger nu ut sortimentet inom handel och logistik. Som en del av Axjo Group fortsätter vi att utveckla våra produkter med koncernens kunskap av produktutveckling i gröna material och på så sätt driva vår hållbarhetsutveckling framåt.

Världen behöver förändras och vi med den. Vi vet att vägen till ett lägre klimatavtryck och en grönare framtid börjar vid produktutvecklingen. Genom att förändra och påverka logistikkedjan och övergå till en cirkulär process kan vi bidra till ett minskat klimatavtryck och erbjuda våra kunder ett hållbart produktsortiment i ett slutet system.

En produktutveckling med gröna material är för oss på PPS en självklarhet. Genom att dra nytta av material som har förbrukat sin livscykel kan vi skapa nya miljömässigt fördelaktiga material med förbättrade egenskaper. Att ersätta nyråvara genom effektiv återvinning bidrar till att vi kan erbjuda innovativt hållbara produkter med ett minskat klimatavtryck.

3071 72 73 74 75 2 Red

VISION OCH VÄRDERING

Genom att låta hållbarhet, innovation och effektivitet genomsyra vårt sätt att arbeta lägger vi på PPS grunden till vårt kontinuerliga förbättringsarbete. Vi har kommit en bra bit på vägen för att nå våra långsiktiga hållbarhetsmål som innebär att gå från en linjär process till ett slutet system och bli en del av våra kunders cirkulära process. Genom att bidra till en förenklad och effektiv hantering av våra lådor kan vi minimera slöseri och utnyttja möjliga resurser i alla processer och erbjuda våra kunder unika produktlösningar för materialhantering med enorm CO₂-besparing. Våra 3 värderingar

Med hållbarhet genom hela flödet

Med bakgrund i Perstorp, där Skandinaviens första plasttillverkning ägde rum i början på 1900-talet, har vi på PPS lång erfarenhet och stor insikt i branschen. Allt högre krav ställs på hållbara processer och flöden och en produktutveckling med gröna material ska vara en självklarhet. Ett produktsortiment som blir avgörande i det stora hela kräver system för en hållbar process. Optimerade lokaler med energieffektiv tillverkningsutrustning och fokus på smarta flöden i kombination med innovativa produktionsmetoder bidrar till en klimateffektiv tillverkning och ett minimerat resursslöseri.

Vår tillverkning finns i Gislaved där vi också har ett av våra två logistikcenter. Det är viktigt för oss att vara nära våra kunder. Vi har redan idag ett mycket omfattande sortiment och fortsätter att investera löpande i nya produkter för de marknader vi arbetar på.

Som en del av Axjo Group är vi med och förbättrar våra kunders hållbarhetsarbete på både lång och kort sikt. Genom Greenology® Concept kan vi på PPS ta plaståtervinningen till en ny nivå och bistå våra kunder att ta vara på produkter som redan har förbrukat sin livscykel och erbjuda hållbara produkter innovativt framtagna med hänsyn till miljön.